Deze website gebruikt cookies om de surfervaring makkelijker te maken. Lees meer →

Jaarlijks onderhoud
Het onderhoud voor hardcourt tennisbanen is erg belangrijk voor wat betreft de verlenging van de levensduur en de mate van waterdoorlatendheid. Bij intensief gebruik van poreuze hardcourt tennisbaan komt er vuil en balpluis in de poriën. Daarnaast groeien de poriën dicht met mos en algen. De gevolgen hiervan zijn een sterk verminderde waterdoorlatendheid en het feit dat er vocht in de poriën blijft zitten. Bij vriestemperaturen bestaat de kans dat de toplaag kapotvriest.

Scheepers Sport
We hebben jarenlange ervaring betreffende het schoon- en doorspuiten van hardcourt tennisbanen. Bij Scheepers Sport maken we gebruik van een speciaal voor poreuze oppervlakken ontwikkeld systeem. Dit systeem bestaat uit een hogedruk waterpomp, aangedreven door een watergekoelde dieselmotor met voldoende capaciteit om de Rotor Jet' aan te drijven. Onderhoudsbeurten worden door eigen ervaren personeel bij Scheepers Sport uitgevoerd.

Werkwijze
Het feitelijke schoonspuiten wordt met de Rotor Jet gedaan. Dit is een bodemreinigingswagen met een werkbreedte van 50 cm en een werkdruk tot 200 bar. Onder de kap bevindt zich een spuitkop, bestaande uit twee nozzles, die met een hoog toerental in de rondte draait. Met een grote kracht wordt het vuil uit de poriën gespoten. Alle poriën in het oppervlak van de hardcourt baan worden meerdere malen van alle kanten geraakt. Dit heeft een betere diepte qua reiniging tot gevolg.

Contractbasis
Voor meer informatie over onze jaarlijkse onderhoudscontracten voor het onderhoud aan uw All-Weather baan of andere vragen of bemerkingen, neem gerust contact met ons op.