Deze website gebruikt cookies om de surfervaring makkelijker te maken. Lees meer →

Het grootste voordeel van poreuze sportbeton is dat dit een drainerend beton is, terwijl een standaard betontype ondoordringbare beton is. Water stroomt rechtstreeks de grond in, in tegenstelling tot traditionele betonsoorten zoals asfalt, gewoon beton en straatstenen. Het is daarom zeer interessant op sportgebied te werken met dit soort beton. De tennisvelden zullen veel sneller terug in gebruik genomen kunnen worden na een regenbui. Het is algemeen geweten dat spelers niet graag wachten en zelfs iets te snel de baan opgaan, met gevolg dat de tennisvelden hieronder lijden. Dit komt vaak de kwaliteit van het tennisterrein niet ten goede. Met poreuze sportbeton wordt de kans hiervan een pak kleiner.

Snel en stevig

De poreuze sportbeton baan heeft ook de eigenschappen snel en stevig. Voor de aanleg van een tennisbaan wordt poreuze sportbeton het meest aanbevolen vanwege de vele materiële voordelen die het biedt. Zo is dit type beton meest bestand tegen schokken en slecht weer. Betonnen sportvelden zijn moeilijk te beschadigen vanwege hun hardheid, kracht en porositeit.

200 liter water per minuut!

Poreuze beton is het ideale beton voor sportvelden daar het beton veel holtes aan de buitenkant bezit. Deze holten worden gebruikt voor het water dat naar beneden komt tijdelijk op te slaan en vervolgens te evacueren naar de grond of naar de daarvoor voorziene afvoer. Deze holten vertegenwoordigen 10 tot 35% van het volume van het beton. Het wordt poreus beton genoemd voor holtes die 20 tot 35% van het volume beton vertegenwoordigen. Geschat wordt dat poreuze sportbeton gemiddeld 200 liter water per vierkante meter per minuut kan verwerken.

Snel en betaalbaar

De sportvelden op basis van poreuze sportbeton vereisen niet veel investeringen in hun constructie, maar ze zijn toch zeer bestendig. Deze ondergrond is in vergelijking met andere ondergronden niet nodig duur. Er zijn geen grote apparaten nodig. Bovendien kost de vervaardiging van dit type baan heel weinig tijd en vereist het weinig mankracht. Inderdaad, poreuze sportbeton kan in minder dan vijf uur worden verspreid en heeft minder dan twaalf uur nodig om te drogen als de weergoden een beetje goedgezind zijn.

Bij Scheepers Sport kan u terecht voor de aankoop en de aanleg van poreuze sportbeton. Wenst u meer informatie of interesse in een gedetailleerd prijsvoorstel? Gelieve ons te contacteren op info@scheepers-sport.be of via +32(0) 89 89 10 99.