Deze website gebruikt cookies om de surfervaring makkelijker te maken. Lees meer →

Gravel bestellen?

Via onderstaande link kan u onze huidige gravelprijslijst downloaden. Zoals u kan zien beschikken we over verschillende soorten gravel (0/2, 0/3, ClayTech gravel, Aroda track gravel en meer). Ook kan u bij Scheepers Sport gravel los, in zakken of in bigbags bestellen. Wenst u een gedetailleerde prijsofferte inclusief de transportkosten? Laat het niet na een mailtje te sturen naar info@scheepers-sport.be met uw gegevens, wij doen de rest!

  Download en print HIER de verkoop gravel prijslijst 2020 af als PDF bestand.

Wat is gravel?
Gravel is een vermalen baksteen. Voor de  tennissport worden deze bakstenen op een precieze wijze geselecteerd op basis van kleur en kwaliteit. Ze worden gemalen en gemengd met een bindmiddel. Het resultaat is een zacht drainerend materiaal dat naast een perfecte binding ook een uitstekende waterdoorlaatbaarheid heeft. Een Gravel tennisbaan is nog altijd de meest geliefde ondergrond van de meeste tennissers.

De opbouw bestaat uit meerdere lagen:
 Onderbouw bestaat uit een zandpakket voor drainage
 Eerste laag gravel voor stabiliteit en waterbuffer 
 Tweede laag gravel dient als tussenlaag en waterbuffer 
 Derde laag gravel dient als toplaag 0/2 en hier wordt op gespeeld

Afschot
De traditionele belgische gravel bevat een speciale mengeling met een percentage leem en een percentage gemalen baksteen. De leem heeft als eigenschap dat de banen snel "hard" zijn en blijven. De tennisbanen worden onder afschot gelegd zodat een 70% van een felle regenbui naar de zijkant van de baan wordt afgeleid en een 30% stilaan zijn weg naar de onderbouw vind.

Afwatering/drainage
De afwatering van een tennisterrein kan gebeuren door middel van een afvoergeul te plaatsen aan de zijkant.

Levensduur
De gemiddelde levensduur bij een gravel tennisbaan met een goed onderhoud kan de 30 jarige leeftijd overschrijden. Uiteindelijk zal de toplaag te dik worden waardoor hij minder water zal doorlaten. Als u een goede fundering heeft kan men deze laag dan afgraven en een nieuwe toplaag aanbrengen.

Beregening
Door middel van beregening houd men de banen bespeelbaar zodat ze niet te hard of stoffig worden. Een goede beregening is een "must-have". Het is belangrijk om de velden 's nachts te kunnen beregenen. Door 's nachts goed te laten beregenen met een interval kan u ervoor zorgen dat de onderbouw genoeg water krijgt, dewelke de toplaag overdag bij warm weer terug omhoog trekt. Kies daarom ook voor een goede beregening, met name sproeiers die ultrasnel bewegen zodat er geen plasvorming is.

Jaarlijks onderhoud
In het voorjaar zijn deze tennisterreinen onderhevig aan een voorjaarsbeurt, ook wel jaarlijkse opschik of heraanleg genoemd. De belijning wordt dan nagekeken, de banen opgefreesd en terug aangelegd. Wij verzorgen al meer als 35 jaar het jaarlijks onderhoud van Belgische, Nederlandse en Duitse tennisbanen. Daarmee beschikken we over de gepaste know how om uw tennisveld terug in een goede staat te brengen.

Contacteer ons gerust voor de aanleg, renovatie of het voorjaarsonderhoud van uw tennisterrein.

Gravel is geschikt voor de aanleg van:
Tennisbanen
 Honkbalvelden
 Atletiekbanen
 Sintelbanen

categorieƫn
Gravel verkoop

Gravel prijslijst 2020

Lees meer