Deze website gebruikt cookies om de surfervaring makkelijker te maken. Lees meer →

De nieuwe definitie van gravel

Top Clay is dé gravel tennisbaan van de 21e eeuw. Top Clay bestaat uit een vochtregulerend membraan dat wordt vastgelijmd aan een verharde ondergrond. De permanente lijnen worden op het membraan aangebracht voordat het gravel wordt ingestrooid. De speeleigenschappen zoals de afzet, het glijvermogen en de balstuit van Top Clay zijn identiek aan die van een gewone gravelbaan. Dit soort ondergrond is ook wel bekend onder de naam hybride gravel court of membraan tennisveld. Top Clay was in het verleden bekend als Claytech.

Vochtregulerend
Zoals elkgravel tennisveld dient ook Top Clay beregend te worden, hoewel het waterverbruik van een Top Clay baan beduidend minder is dan van een traditionele gravelbaan. Het vochtregulerende membraan houdt in droge perioden het water vast, terwijl het bij regen het water juist afvoert.

Het jaar rond bespeelbaar
Top Clay (voorheen Claytech) wordt aangebracht op een verharde ondergrond. Hiermee is het voorjaarsonderhoud voorgoed verleden tijd; er kan gelijk op een goede baan gespeeld worden. De combinatie van het membraan en de geringe laagdikte van het gravel zorgt dat Top Clay in 12 maanden bespeelbaar is.

 

Gravel brengt tennissers meer plezier en minder blessures. Hardcourt is echter altijd bespeelbaar en vraagt weinig onderhoud. Top Clay combineert het beste van deze baansoorten in één product. Top Clay bestaat uit een vochtregulerend membraan dat wordt vastgelijmd aan een harde ondergrond. Vervolgens wordt de baan ingestrooid met gravel.

De grote voordelen van een Top Clay ondergrond:
Hetzelfde gevoel & comfort van gravel
Het hele jaar door bespeelbaar
Minder onderhoudskosten
Minimale waterbehoeften
Geen voorjaarsonderhoud nodig
Geen jaarlijkse herstelkosten

Met Top Clay behoort het voorjaarsonderhoud definitief tot het verleden. Top Clay biedt tennissers de mogelijkheid te spelen wanneer, zo vaak en zo lang als ze willen. Nieuwsgierig geworden naar deze nieuwe baansoort? Neem dan contact met ons op. Wij laten je graag de voordelen van Top Clay ervaren. Top Clay is officieel erkend door de Internationale tennis federatie (ITF).