Deze website gebruikt cookies om de surfervaring makkelijker te maken. Lees meer →

Het juiste fundament voor alle sportvelden

SuperSub is de beste keuze als ondergrond voor de aanleg van kunstgrasvelden, padelcourts of atletiekbanen. De onderbouwconstructie is sterker, duurzamer en goedkoper dan traditionele methoden. De nieuwste funderingstechniek met waterdoorlatend en vezel versterkt Celbeton maakt het mogelijk de constructie laag te halveren. Dat biedt veel prijs- en milieuvoordeel. Bovendien kan een nieuw sportveld in heel korte tijd worden aangelegd.

Sterkte
Supersub valt onder de zogeheten gebonden constructies, waardoor de sportvelden en atletiekbanen een hogere stijfheid hebben en altijd aan de vlakheidsnormen blijven voldoen, ongeacht de toplaag die erop wordt aangebracht. Dat komt speltechniek en spelplezier ten goede. Door de hoge sterkte kunnen de velden en banen zwaarder worden belast; incidentele belasting door bijvoorbeeld een ambulance is in tegenstelling tot bestaande ongebonden constructies geen probleem.

Waterdoorlatend
Door het poreuze karakter en het bergend vermogen van deze sportfundering is de waterafvoer van kunstgrasvelden, padelpleinen, tennisterreinen, atletiekbanen, of eender ander sportveld optimaal. Ook bij hevige regenval kan er zonder problemen worden gesport.

Korte bouwtijd
Een kunstgrasveld met een onderlaag van SuperSub kan in twee weken worden gerealiseerd, mits de weersomstandigheden het toelaten. Uw Sportveld kan beduidend sneller worden gebouwd dan voorheen het geval was met deze sportfundering.

Sterke isolatie
Deze sportfundering heeft isolerende eigenschappen. Dat is ook een van de redenen waarom de onderlaag bijna de helft dunner is dan reguliere funderingen. Door de isolatiewaarde kan de vorst niet in de ondergrond doordringen. Hierdoor wordt schade aan het kunstgrasveld of aan de atletiekbaan voorkomen. Bovendien kan na een vorstperiode het veld direct weer worden bespeeld.

Duurzaam
De productie en verwerking van SuperSub gebeurt uiterst milieuvriendelijk. Voor de productie van duizend liter SuperSub hoeft slechts honderd liter materiaal te worden aangevoerd. Hierdoor is het aantal vervoersbewegingen 90 procent lager. Mocht het veld ooit worden verwijderd, dan geldt hetzelfde. De sportfundering ligt gescheiden van de onderlaag en die zal nooit worden vervuild. Uit berekeningen blijkt dat de CO2-uitstoot circa tachtig procent lager is in vergelijking tot traditionele constructies.

Prijs/kwaliteit verhouding
Ongebonden funderingen zullen na enige tijd hun vlakheid verliezen. Een gebonden fundering is altijd beter. Om die reden worden er in het buitenland nauwelijks ongebonden constructies aangelegd. Traditionele gebonden constructies zijn veel duurder. Maar nu niet meer. Deze poreuze betonfundering is nauwelijks duurder dan een fundering van zand en lava.

Voordelen
  Sterk
  Waterdoorlatend
  Korte bouwtijd
  Sterke isolatie
  Duurzaam
  Prijs/kwaliteit